Banketbakkersroom

Wist je dat banketbakkersroom heel makkelijk is om zelf te maken? Ik zal toegeven dat ik vroeger meestal naar een zakje poeder greep waar je alleen maar water of melk aan toe hoeft te voegen. Ook lekker hoor, maar toen ik de stroopwafeltaart maakte besloot ik om de banketbakkersroom gewoon helemaal zelf te maken. En wauw, wat is dat lekker zeg!

INGREDI√čNTEN

65 gram suiker
16 gram vanillesuiker
3 eidooiers
35 gram bloem
350 ml melk

CRUMBLE
75 gram ongezouten roomboter
100 gram bloem
100 gram suiker
snuf zout

Als je eenmaal zelf je banketbakkersroom hebt gemaakt zul je niet meer zo snel een kant-en-klare mix gebruiken. Naast dat het toch echt lekkerder is, is het ook nog eens ontzettend eenvoudig om te maken.
BAKTIP: Zoals onderaan het recept beschreven is de banketbakkersroom geschikt om enkele dagen te bewaren. Ik gebruik hiervoor de luchtdichte vershouddozen van Mepal Cirqula.

FAQ: BANKETBAKKERSROOM RECEPT
Kan ik ook banketbakkersroom met custard maken?
Jazeker! Er staat ook een recept voor makkelijke banketbakkersroom online op basis van custardpoeder, ook heel erg lekker!

Hoe maak ik Zwitserse room met dit recept?
Je kunt heel eenvoudig Zwitserse room maken van de banketbakkersroom door er opgeklopte slagroom aan toe te voegen. Zie hier het recept van de Zwitserse room met heerlijke tips voor de verwerking.

Melk vervangen door slagroom
Banketbakkersroom met slagroom maken is heel makkelijk: je vervangt de melk in het recept simpelweg door slagroom! Op deze manier krijg je een extra romige banketbakkersroom, maar ook zonder de slagroom is het eindresultaat al erg lekker en romig hoor.

Kun je banketbakkersroom bakken?
Ja, dat kan zeker! Dat is een erg lekkere romige toevoeging aan je baksel. Ik heb enkele recepten online staan waarin ik je laat zien hoe je dat bijvoorbeeld kunt doen:

Broodjes met room en blauwe bessen
Deense appel-kaneel broodjes
Appelkruimel roomcake
Hoe kan ik de room het beste bewaren?
Het is belangrijk dat je de room afdekt met vershoudfolie, direct tegen de room aan, om te voorkomen dat zich een velletje op de room zal vormen. Als de room eenmaal afgekoeld is, kun je het enkele dagen in de koelkast bewaren. Als ik het niet direct in een baksel verwerk, dan bewaar ik de room meestal in deze luchtdichte vershouddozen.