Appeltaart

Het gerecht ‘apple crumble’ is een typisch Brits recept en is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door de voedselschaarste was er een tekort aan de ingrediënten voor appeltaart, zoals bloem en boter. Daardoor werd er een simpele crumble bedacht, waarbij een schaal met stukjes appel bedekt werd en waar minder deeg voor nodig was dan voor een taart.

Het resultaat was een zalige crumble met stukjes appel. Zelf meng ik hier ook altijd nog wat kaneel doorheen, dat is nu eenmaal een gouden combinatie met appel. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog rozijnen of stukjes noot doorheen mengen. Stukjes noot smaken ook weer erg lekker door de laag crumble trouwens.

INGREDIËNTEN
APPEL VULLING
3 flinke appels
50 gram suiker
2 tl kaneel

CRUMBLE
75 gram ongezouten roomboter
100 gram bloem
100 gram suiker
snuf zout

APPEL CRUMBLE MAKEN
Je zult merken dat het ongelofelijk makkelijk is om dit recept voor crumble met stukjes appel en kaneel te maken. Dat is er ook zo fijn aan, het is een heerlijk gerecht en ontzettend snel te maken. In deze video zie je hoe je dat gaat.

Appel crumble is erg lekker op zichzelf, maar het kan nog beter worden wanneer je het serveert met een bol vanille-ijs of een toef slagroom. Je kunt ook kiezen voor een schep Griekse yoghurt of een scheutje karamelsaus.